Sasha

geboren: okt 2020

gesteriliseerd: ja

kan met honden: ja

kan met katten: afhankelijk van kat en van begeleiding

betrouwbaar met kinderen: ja

gezond: ja

formaat: vergelijkbaar met slanke labrador

Sasha is samen met haar broertjes en zusjes in Portugal in een doos langs de weg gevonden toen ze 8 weken oud was. Gelukkig waren ze oud genoeg om zonder hun moeder te kunnen en gelukkig werden ze door lieve mensen goed opgevangen. Toen ze oud genoeg waren om te mogen reizen, kwamen ze naar Nederland.

 Sasha heeft vervolgens in Nederland het grootste deel van haar jeugd in een grote stad gewoond. Het was eigenlijk al snel duidelijk dat de vele prikkels moeilijk waren voor Sasha. Inmiddels is ze volwassen en heeft zich uitgekristalliseerd wat echt bij haar karakter hoort. Dan moeten we helaas concluderen dat ze op een andere plek beter af is.
 

Sasha is een heel aanhankelijke, lieve en gevoelige hond. Dat houdt in dat je een enorm sterkte band met haar kan opbouwen, maar ook dat je haar moet beschermen tegen al teveel prikkels. Dagelijkse wandelingen in een drukke stad, zijn dus geen optie. Een rustige woonwijk zou wel passend zijn. Of nog beter: echt een beetje buitenaf met veel natuur en weinig drukte. Als het binnenshuis rustig is en je bijvoorbeeld dagelijks met de auto naar een rustige plek rijdt om te wandelen, maakt het verder niet zo heel veel uit in welke omgeving haar huis staat.

Sasha houdt van actief bezig zijn. Grote wandelingen maken, naast de fiets rennen, mee op trektocht of zelfs kamperen in de natuur, Sasha is er allemaal voor in. Maar ook op een paar vierkante meter kan ze zich uitstekend vermaken: met muizenholletjes uitgraven is ze uren zoet. Sasha is graag buiten en vindt het heerlijk om in de tuin te liggen. Hersenwerk en snuffelspelletjes vindt ze geweldig. Hopelijk zet haar nieuwe eigenaar deze hobby voort.

Sasha gedraagt zich sociaal naar andere honden en speelt graag. Als honden intimiderend op haar afkomen, vindt ze dat wel spannend en dan kan ze soms uitvallen. Het zou heerlijk voor haar zijn om met een stabiel hondenmaatje samen te wonen, vooral als die ook van spelen houdt. Dit is echter geen vereiste. Met kinderen is ze wel betrouwbaar, maar de drukte die kinderen met zich mee brengen, is niet fijn voor Sasha.

Haar uiterlijk doet vermoeden dat ze een kruising labrador is, maar niets in haar karakter wijst daarop. We denken we eerder aan een kruising van een podenco met bijvoorbeeld iets herder-achtigs.

Bij bezoek is ze vaak in het begin even druk en kijkt ze even de kat uit de boom, maar als ze mensen kent, kruipt ze er het liefst bij op schoot. Van knuffelen krijgt ze niet snel genoeg. Ze vindt het ook heerlijk om de hele avond bij je op de bank te liggen. Dan strekt ze zich het liefst uit, zodat ze over de hele lengte tegen je aan ligt. Als ze je begroet, komt ze met een troffee (haar favoriete speelgoed) in haar bek rondjes om je heen lopen.

We zoeken voor Sasha een actieve persoon die voldoende tijd voor haar kan vrijmaken om samen leuke dingen te doen. Verder is het belangrijk dat je haar op een zachte manier voldoende leiding kan geven. Een harde aanpak past niet bij haar karakter, maar het gevoel dat ze alles zelf moet regelen en uitzoeken is natuurlijk ook stressvol. Met leidinggeven bedoelen we: op een vriendelijke manier consequent en duidelijk zijn in wat er wel en niet van haar wordt verwacht.

Als stichting staan we voor zorgvuldigheid, betrokkenheid en kleinschaligheid. We vinden het heel belangrijk dat een geadopteerde hond en de nieuwe eigenaar perfect bij elkaar passen. De geïnteresseerde kan de hond (meermaals) ontmoeten, laten kennismaken met eventuele andere huisdieren en de beslissing rustig overwegen.

Ook na adoptie blijven we betrokken en zullen we de adoptant bijstaan als het soms lastig is. Sommige honden zullen zich probleemloos aanpassen aan hun nieuwe leven, anderen zullen misschien wat meer aandacht en tijd nodig hebben. Waar nodig kunnen we de hulp inroepen van een gedragstherapeut.

Heb je interesse in een hond van onze stichting? Stuur ons dan een mailtje met wat informatie over jezelf. Dan maken we een afspraak voor een telefoongesprek.  Lijkt het na het verkennende telefoongesprek nog steeds een match? Dan kun je een afspraak maken om de hond te ontmoeten. Voordat de hond geadopteerd wordt, gaan we altijd eerst een keer op bezoek bij de adoptant.

Bij adoptie sluiten we een adoptiecontract. De belangrijkste voorwaarden daarin zijn dat de adoptant goed voor de hond moet zorgen, deze niet zonder inspraak van de stichting aan anderen mag geven of doorverkopen. Als de hond niet bij de adoptant kan blijven, willen we als stichting altijd in de gelegenheid gesteld worden de hond terug te nemen of (zoals in dit geval) meehelpen bij het herplaatsen.

Op deze pagina vind je meer informatie over adoptie.