Luna

geboren: 2014 (geschat)

formaat: klein, 5 kg

gesteriliseerd: ja

met honden: goed

met katten: goed

met kinderen: onbekend

jachtinstinct: een beetje

traplopen: beter van niet

zindelijk: ja

Luna is een echt gezelschapshondje. Ze zit graag op schoot, vindt het geen probleem om opgetild te worden en wordt graag aangehaald. Ze weegt 5 kilo en is dus ongeveer het formaat van een kat. We denken dat ze niet alleen qua formaat, maar ook qua karakter prima in een schoudertas mee op pad zou kunnen.  

Even alleen zijn is voor haar geen probleem, al moet dat in een nieuw huis natuurlijk wel weer opnieuw opgebouwd worden.

Buiten scharrelen vindt ze heerlijk en we denken dat ze een boswandeling ook wel kan waarderen. Ze heeft wel een beetje jachtinstinct. Als ze muisjes of konijnen ruikt, is ze daar zeker wel in geïnteresseerd.

In de winter zal ze het buiten koud gaan krijgen en heeft ze een truitje/jasje nodig. Ze lijkt dit gewend te zijn en heeft er geen enkel bezwaar tegen.

Op een enkel plasje de eerste dag na, is ze zindelijk gebleken. Ze sloopt niet en blaft weinig.

 

Luna heeft geleefd in een roedel van 5 honden en kan zich daar prima in staande houden. Het is voor haar geen vereiste om met andere honden te leven, want ze is veel meer gericht op mensen dan op honden. Als ze nieuwe honden ontmoet, zal ze die eerst proberen te intimideren.

We denken dat ze vroeger wel slaag heeft gehad, want bij plotselinge armbewegingen of als je een bezem pakt, krimpt ze in elkaar. Daarom zoeken we iemand die daar rekening mee wil houden en zich in haar buurt rustig beweegt. Om deze reden plaatsen we haar niet met kleine kinderen.

 

Luna heeft in haar leven helaas veel puppies moeten baren, maar is nu gesteriliseerd. Er moeten nog twee kiezen getrokken worden en er wordt een bultje weggehaald. Dit wordt op kosten van de stichting gedaan. Verder is ze helemaal gezond en kan nog een aantal mooie jaren tegemoet gaan. Je weet het natuurlijk nooit, maar zulke hondjes kunnen wel 16 worden.

Meer informatie over onze adoptieprocedure vind je hier.

Bij interesse of voor vragen, neem contact op met info@perroenco.nl